Veluwerijders 2021-02-09T19:24:24+00:00

De Regionale Toerfiets Club De Veluwerijders startlocatie is opgericht in Laag-Soeren op 29 mei 1969. Enkele schaatsvrienden waren van mening dat er ook in de zomer aan de conditie moest worden gewerkt. Het toerfietsen kwam daarvoor het meest in aanmerking. Sinds 1969 is de club onstuimig gegroeid tot ruim 250 leden begin negentiger jaren. Na een dip eind vorige eeuw zit de club weer in de lift en telt thans ongeveer 186 leden.

Er is een uitgebreid toerprogramma. Vrijwel dagelijks worden er clubritten georganiseerd in verschillende groepen met verschillende snelheden en afstanden. Op de vrijdag is er een clubrit voor dames. Vanzelfsprekend kun je altijd ook individueel fietsen.
Alle ritten starten in Dieren bij Lomar sportvilla (Admiraal Helfrichlaan 89a)

De jaarlijkse Tweedaagse trekt meestal zo’n 30 tot 40 leden, die vanuit Dieren naar een (verre) bestemming fietsen en uiteraard weer terug.

Diverse groepjes nemen tijdens het seizoen deel aan toertochten van andere verenigingen en aan bekende klassiekers.

In de wintermaanden wordt er door een aantal leden doorgefietst middels het ‘dunne bandjes’- programma.

Naast het fietsen zijn er met name in de wintermaanden diverse nevenactiviteiten.

Grote bekendheid heeft de Vael Ouwe toertocht die de werkgroep van R.T.C. De Veluwerijders elk jaar organiseert.

2019 was een bijzonder jaar voor onze vereniging dat wij op mooie wijze, gezamenlijk, hebben gevierd. De kroon op het jubileum was de toekenning van de koninklijke erepenning door Koning Willem Alexander.